Sałatka z makaronem ryżowym

Czas przygotowania:

20 min

Czas gotowania:

0 godz. 00 min

Łączny czas:

0 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Sałatka z makaronem ryżowym – składniki

  • 200g makaronu ryżowego
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę
  • 1 ogórek, pokrojony w plasterki
  • 1 marchewka, starta
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 1 pęczek kiełków sojowych
  • 1 pęczek świeżej kolendry, posiekanej
  • Sos do sałatek (np. winegret)
  • Sól i pieprz do smaku

Sałatka z makaronem ryżowym – przepis krok po kroku

  1. Gotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedź i ostudź.
  2. W dużej misce wymieszaj makaron ryżowy, papryki, ogórek, marchewkę, cebulę, kiełki sojowe i posiekaną kolendrę.
  3. Dodaj sos do sałatek i delikatnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
  4. Przypraw sałatkę solą i pieprzem do smaku.
  5. Przełóż sałatkę do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
  6. Sałatkę z makaronem ryżowym podawaj schłodzoną.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *