Tatar z łososia wędzonego

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Tatar z łososia wędzonego – składniki

  • 200g łososia wędzonego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Tatar z łososia wędzonego – przepis krok po kroku

  1. Łososia wędzonego pokrój w drobną kostkę.
  2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
  3. W misce wymieszaj pokrojonego łososia, cebulę, czosnek, koperek i szczypiorek.
  4. Dodaj musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  5. Przełóż przygotowany tatar do miseczek i podawaj od razu.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *