Tatar z łososia wędzonego
Czas przygotowania:
10 min
Czas gotowania:
1 godz. 20 min
Łączny czas:
1 godz. 20 min
Ilość porcji:
Stopień trudności:
Typ kuchni:
Tatar z łososia wędzonego – składniki
- 200g łososia wędzonego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Sól i pieprz do smaku
Tatar z łososia wędzonego – przepis krok po kroku
- Łososia wędzonego pokrój w drobną kostkę.
- Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
- W misce wymieszaj pokrojonego łososia, cebulę, czosnek, koperek i szczypiorek.
- Dodaj musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Przełóż przygotowany tatar do miseczek i podawaj od razu.