Zupa owocowa

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Zupa owocowa


Zupa owocowa

Zupa owocowa – składniki

  • 500g dowolnych owoców (np. truskawki, maliny, borówki)
  • 1 litr soku owocowego (np. jabłkowy, pomarańczowy)
  • 2 łyżki cukru (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • gałka lodów waniliowych do podania

Zupa owocowa – przepis krok po kroku

  1. Umieść owoce w garnku i zalej je sokiem owocowym.
  2. Dodaj cukier (jeśli używasz) oraz sok i skórkę z cytryny.
  3. Zagotuj zawartość garnka, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż owoce zmiękną.
  4. Przełóż zawartość garnka do blendera i zmiksuj na gładką masę.
  5. Przelej zupę do miseczek i podawaj z gałką lodów waniliowych.

Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *