Roladki z szynki

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Roladki z szynki – składniki

  • 8 plasterków szynki
  • 100g sera żółtego, startego
  • 1 ogórek kiszony, pokrojony wzdłuż na paski
  • 1 cebula, pokrojona w cienkie piórka
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • Sól i pieprz do smaku

Roladki z szynki – przepis krok po kroku

  1. Na każdy plaster szynki nałóż równą ilość sera żółtego, ogórka kiszonego i cebuli.
  2. Zwiń plaster szynki w rulonik i umocuj wykałaczką, aby się nie rozwinął.
  3. W miseczce wymieszaj musztardę, majonez, oregano, paprykę, sól i pieprz.
  4. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i obsmaż roladki z każdej strony, aż będą rumiane.
  5. Przełóż roladki na talerz i polej je przygotowanym sosem.
  6. Podawaj od razu, najlepiej z sałatką i pieczywem.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *