Jajka w majonezie
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Łączny czas:
Ilość porcji:
Stopień trudności:
Typ kuchni:
Jajka w majonezie
Jajka w majonezie – składniki
- 6 jajek
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- opcjonalnie: plasterki ogórka kiszonego do dekoracji
Jajka w majonezie – przepis krok po kroku
- Gotuj jajka w osolonej wodzie przez około 10 minut, aż będą na twardo.
- Ostudź jajka, obierz je ze skorupek i przekrój na pół.
- Wyjmij żółtka i umieść je w misce.
- Do żółtek dodaj majonez, musztardę, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
- Mieszaj składniki dokładnie, aż powstanie jednolita masa.
- Przygotowane farszem napełnij połówki białek jajek.
- Dekoruj plasterkami ogórka kiszonego, jeśli chcesz.
- Podawaj schłodzone.