Jajka w majonezie

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Jajka w majonezie


Jajka w majonezie

Jajka w majonezie – składniki

  • 6 jajek
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • opcjonalnie: plasterki ogórka kiszonego do dekoracji

Jajka w majonezie – przepis krok po kroku

  1. Gotuj jajka w osolonej wodzie przez około 10 minut, aż będą na twardo.
  2. Ostudź jajka, obierz je ze skorupek i przekrój na pół.
  3. Wyjmij żółtka i umieść je w misce.
  4. Do żółtek dodaj majonez, musztardę, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
  5. Mieszaj składniki dokładnie, aż powstanie jednolita masa.
  6. Przygotowane farszem napełnij połówki białek jajek.
  7. Dekoruj plasterkami ogórka kiszonego, jeśli chcesz.
  8. Podawaj schłodzone.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *