Pasta z awokado i jajka

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Pasta z awokado i jajka – składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Opcjonalnie: kiełki lub rukola do dekoracji

Pasta z awokado i jajka – przepis krok po kroku

  1. Gotuj jajka na twardo, a następnie obierz je i pokrój na drobne kawałki.
  2. W misce rozgnieć awokado za pomocą widelca, aż uzyskasz gładką pastę.
  3. Dodaj do pasty zgniecione jajka, posiekany czosnek, sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki.
  4. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
  5. Dopraw pastę solą i pieprzem według własnego smaku.
  6. Jeśli chcesz, możesz udekorować pastę kiełkami lub rukolą.
  7. Pasta z awokado i jajka jest gotowa do podania!
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *