Buraczki z papryką

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Buraczki z papryką – składniki

  • 4 średnie buraki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: świeża natka pietruszki do dekoracji

Buraczki z papryką – przepis krok po kroku

  1. Obierz buraki i pokrój je w kostkę.
  2. Papryki oczyść z nasion i białych błon, a następnie pokrój je w paski.
  3. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
  4. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek.
  5. Dodaj cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut, aż staną się miękkie i lekko złociste.
  6. Dodaj pokrojone buraki i papryki. Smaż przez około 10 minut, aż warzywa zmiękną.
  7. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  8. Podawaj gorące, posypane świeżą natką pietruszki.

Smacznego!

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *