Carpaccio z buraka
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Łączny czas:
Ilość porcji:
Stopień trudności:
Typ kuchni:
Carpaccio z buraka
Carpaccio z buraka – składniki
- 2 średnie buraki
- 1 cytryna
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka miodu
- 1 garść rukoli
- 50g sera parmezan
- Sól i pieprz do smaku
Carpaccio z buraka – przepis krok po kroku
- Obierz buraki i pokrój je na cienkie plastry.
- Wyciśnij sok z cytryny i wymieszaj go z oliwą z oliwek i miodem.
- Ułóż plastry buraka na talerzu.
- Skrop je przygotowanym sosem.
- Posól i popieprz do smaku.
- Pozostaw na kilka minut, aby buraki nabrały smaku.
- Na wierzchu ułóż rukolę i posyp startym serem parmezan.
- Serwuj od razu i ciesz się smakiem Carpaccio z buraka!