Carpaccio z buraka

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Carpaccio z buraka


Carpaccio z buraka

Carpaccio z buraka – składniki

  • 2 średnie buraki
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 garść rukoli
  • 50g sera parmezan
  • Sól i pieprz do smaku

Carpaccio z buraka – przepis krok po kroku

  1. Obierz buraki i pokrój je na cienkie plastry.
  2. Wyciśnij sok z cytryny i wymieszaj go z oliwą z oliwek i miodem.
  3. Ułóż plastry buraka na talerzu.
  4. Skrop je przygotowanym sosem.
  5. Posól i popieprz do smaku.
  6. Pozostaw na kilka minut, aby buraki nabrały smaku.
  7. Na wierzchu ułóż rukolę i posyp startym serem parmezan.
  8. Serwuj od razu i ciesz się smakiem Carpaccio z buraka!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *