Ciasta z galaretkami

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Ciasta z galaretkami


Ciasta z galaretkami

Ciasta z galaretkami – składniki

  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 2 opakowania galaretek o różnych smakach (np. truskawkowa i cytrynowa)
  • 500 ml gorącej wody
  • 500 ml zimnej wody
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • opcjonalnie: owoce do dekoracji

Ciasta z galaretkami – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj biszkopty, krojąc je na kawałki o odpowiedniej wielkości, aby pasowały do foremek.
  2. Przygotuj galaretki, rozpuszczając je w gorącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie dodaj zimną wodę i dokładnie wymieszaj.
  3. Wlej połowę galaretki do foremek, a następnie umieść je w lodówce, aby galaretka stężała.
  4. W międzyczasie, ubij śmietanę kremówkę z cukrem na sztywno.
  5. Wyjmij foremki z lodówki i na stężałą galaretkę połóż kawałki biszkoptów.
  6. Na biszkopty wlej resztę galaretki i ponownie umieść w lodówce, aby galaretka stężała.
  7. Na stężałą galaretkę nałóż ubitą śmietanę kremówkę.
  8. Dekoruj ciasta z galaretkami owocami, jeśli chcesz.
  9. Wstaw ciasta z galaretkami do lodówki na kilka godzin, aby wszystkie składniki się schłodziły i połączyły.
  10. Po schłodzeniu ciasta z galaretkami są gotowe do podania. Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *