Dziobane kotlety z halibuta

Czas przygotowania:

15 min

Czas gotowania:

20 min

Łączny czas:

35 min

Ilość porcji:

3-4

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

polska

Dziobane kotlety z halibuta – składniki

  • 500g filetu halibuta
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/4 łyżeczki papryki słodkiej
  • olej roślinny do smażenia

Dziobane kotlety z halibuta – przepis krok po kroku

  1. Filet halibuta dokładnie oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W misce wymieszaj jajko, bułkę tartą, mleko, natkę pietruszki, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i paprykę słodką.
  3. Dodaj pokrojone kawałki halibuta do miski i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
  4. Formuj kotlety z uzyskanej masy, uformowane kotlety obtacz w bułce tartej.
  5. Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
  6. Podawaj gorące Dziobane kotlety z halibuta z ulubionymi dodatkami, na przykład z ziemniakami i surówką.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *