Grzaniec z Żołądkową Gorzką

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Grzaniec z Żołądkową Gorzką – składniki

  • 1 butelka czerwonego wina (np. Cabernet Sauvignon)
  • 2 kubki soku jabłkowego
  • 4 goździki
  • 2 laski cynamonu
  • 2 plasterki pomarańczy
  • 2 łyżki miodu
  • 100 ml Żołądkowej Gorzkiej

Grzaniec z Żołądkową Gorzką – przepis krok po kroku

  1. W dużym garnku połącz wino i sok jabłkowy.
  2. Dodaj goździki, laski cynamonu i plasterki pomarańczy.
  3. Podgrzewaj na średnim ogniu, aż napój zacznie się gotować.
  4. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut, aby aromaty się połączyły.
  5. Wyjmij goździki, laski cynamonu i plasterki pomarańczy.
  6. Dodaj miód i Żołądkową Gorzką, mieszaj do rozpuszczenia miodu.
  7. Serwuj gorący Grzaniec z Żołądkową Gorzką w kubkach lub szklankach.

Grzaniec z Żołądkową Gorzką to idealny napój na chłodne wieczory. Czerwone wino, sok jabłkowy i aromatyczne przyprawy tworzą wyjątkowy smak, który podkreśla dodatek Żołądkowej Gorzkiej. Możesz również dodać plasterki cytryny lub gałązkę rozmarynu dla dodatkowego aromatu. Ciesz się tym rozgrzewającym napojem w towarzystwie bliskich i przyjaciół!

 

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *