Jajecznica z pomidorami – najlepsza

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

5 min

Łączny czas:

15 min

Ilość porcji:

1

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

polska

Jajecznica z pomidorami – najlepsza – składniki

  • 3 jajka
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • świeża natka pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: ser żółty do posypania

Jajecznica z pomidorami – najlepsza – przepis krok po kroku

  1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek, aż staną się lekko złociste.
  2. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.
  3. W misce roztrzep jajka i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Wlej jajka na patelnię z pomidorami i delikatnie mieszaj, aż jajka się zetną.
  5. Pod koniec smażenia dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  6. Jeśli lubisz, posyp jajecznicę startym serem żółtym.
  7. Serwuj gorącą jajecznicę z pomidorami – najlepszą na talerzu i podawaj z ulubionym pieczywem.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *