Jajecznica z serem topionym

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

20 min

Ilość porcji:

2

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Czy znacie ten moment, gdy macie ochotę na coś pysznego, ale nie chcecie spędzić pół dnia w kuchni? Ja znam to doskonale, dlatego dziś mam dla Was przepis na coś naprawdę wyjątkowego, a zarazem prostego – jajecznica z serem topionym. To danie, które z pewnością pokochacie za swój kremowy smak i łatwość przygotowania. Spróbujcie, a na pewno będziecie chcieli powtórzyć to śniadanie niejeden raz!

Jajecznica z serem topionym – składniki

  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 2 sery topione (można zastąpić dowolnym serem, który dobrze się topi, np. mozzarellą)
  • sól i pieprz do smaku

Jajecznica z serem topionym – przepis krok po kroku

  1. Rozpocznij od rozbicia jajek do miski. Dodaj do nich szczyptę soli i pieprzu, a następnie dokładnie je roztrzep.
  2. Ser topiony pokrój w drobną kostkę. Jeżeli używasz innego sera, zrób to samo.
  3. Na patelni rozgrzej masło. Gdy będzie już gorące, wlej na patelnię jajka i zacznij je mieszając, by nie przypaliły się od spodu.
  4. Kiedy jajka zaczną tężeć, dodaj pokrojony ser. Mieszaj jajecznica z serem topionym aż do momentu, gdy ser całkowicie się rozpuści i dokładnie połączy z jajkami.
  5. Gotową jajecznica z serem topionym podawaj od razu, póki jest gorąca. Doskonale smakuje z chrupiącym pieczywem i świeżymi warzywami. Smacznego!
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *