Jajecznica z szynką i ananasem

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

20 min

Ilość porcji:

2

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Jajecznica z szynką i ananasem to niespotykane połączenie słodko-słonych smaków sprawi, że Wasz poranek stanie się wyjątkowy. Ananas dodaje słodkości, która doskonale komponuje się z solą z szynki. Zaskoczcie swoje podniebienia i wypróbujcie coś nowego!

Jajecznica z szynką i ananasem – składniki

  • 4 jajka
  • 200 g szynki
  • 1 mała puszka ananasa (lub świeży ananas, jeśli preferujecie)
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: świeża pietruszka do posypania

Jajecznica z szynką i ananasem – przepis krok po kroku

  1. Rozgrzej masło na patelni.
  2. Szynkę pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż kilka minut, aż szynka zacznie się rumienić.
  3. Dodaj pokrojony w kostkę ananas (jeśli używasz puszkowego, upewnij się, że dobrze go odsączyłaś). Smaż razem ze szynką przez kolejne 2-3 minuty.
  4. W międzyczasie rozbij jajka do miski, dodaj sól i pieprz, a następnie dokładnie wymieszaj.
  5. Wylej jajka na patelnię do szynki i ananasa. Mieszaj delikatnie, aż jajka będą gotowe.
  6. Podawaj jajecznica z szynką i ananasem na ciepło, posypane świeżą pietruszką.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *