Jajka faszerowane makrelą

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Jajka faszerowane makrelą


Jajka faszerowane makrelą

Jajka faszerowane makrelą – składniki

  • 6 jajek
  • 1 puszka makreli w oleju (alternatywnie: tuńczyk w oleju)
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

Jajka faszerowane makrelą – przepis krok po kroku

  1. Gotuj jajka w osolonej wodzie przez około 10 minut, a następnie ostudź je i obierz ze skorupek.
  2. Otwórz puszkę makreli i odcedź olej. Rozdrobnij makrelę widelcem.
  3. W misce wymieszaj makrelę, majonez, musztardę, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
  4. Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka. Dodaj żółtka do miski z farszem i dokładnie wymieszaj.
  5. Napełnij połówki jajek przygotowanym farszem.
  6. Podawaj od razu lub schłodzone w lodówce przez kilka godzin.

Gotowe jajka faszerowane makrelą są idealne jako przekąska na przyjęcia lub jako dodatek do sałatek. Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *