Jajka faszerowane tuńczykiem
Czas przygotowania:
10 min
Czas gotowania:
1 godz. 20 min
Łączny czas:
1 godz. 20 min
Ilość porcji:
Stopień trudności:
Typ kuchni:
Jajka faszerowane tuńczykiem – składniki
- 6 jajek
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka posiekanej cebuli
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- Sól i pieprz do smaku
Jajka faszerowane tuńczykiem – przepis krok po kroku
- Gotuj jajka w osolonej wodzie przez około 10 minut, a następnie ostudź je i obierz ze skorupek.
- Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka, umieszczając je w misce.
- Do żółtek dodaj tuńczyka wraz z sosem, majonez, musztardę, sok z cytryny, posiekaną cebulę i natkę pietruszki.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
- Przypraw masę solą i pieprzem według własnego smaku.
- Łyżeczką napełnij połówki jajek przygotowaną masą.
- Podawaj od razu lub schładzaj w lodówce przez około godzinę przed podaniem.
Smacznego!