Kokosowe kulki w kapeluszach

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Kokosowe kulki w kapeluszach – składniki

  • 200g wiórków kokosowych
  • 200g mleka skondensowanego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • opcjonalnie: 50g posiekanych orzechów
  • opcjonalnie: 50g rozpuszczonej czekolady do dekoracji

Kokosowe kulki w kapeluszach – przepis krok po kroku

  1. W misce wymieszaj wiórki kokosowe, mleko skondensowane i ekstrakt waniliowy.
  2. Jeśli chcesz dodać orzechy, dodaj je teraz do masy kokosowej i dokładnie wymieszaj.
  3. Formuj małe kulki z masy kokosowej i układaj je na talerzu.
  4. Jeśli chcesz, możesz teraz polać kulki rozpuszczoną czekoladą, aby nadać im dodatkowy smak i wygląd.
  5. Wstaw kulki do lodówki na około 30 minut, aby się stężały.
  6. Po tym czasie, wyjmij kulki z lodówki i udekoruj je, umieszczając na każdej kulce mały kapelusz z czekolady.
  7. Podawaj Kokosowe kulki w kapeluszach na talerzu i ciesz się ich smakiem!
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *