Marynata do schabu z grilla

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

30 min

Łączny czas:

40 min

Ilość porcji:

6

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Marynata do schabu z grilla – składniki

  • 4 plastry schabu
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz do smaku

Marynata do schabu z grilla – przepis krok po kroku

  1. W misce wymieszaj olej, sos sojowy, czosnek, tymianek, oregano, paprykę, cukier, sól i pieprz.
  2. Dodaj plastry schabu do miski i dokładnie obtocz je w marynacie. Pozostaw na minimum 30 minut, ale najlepiej na kilka godzin lub przez noc w lodówce.
  3. Przygotuj grill, rozgrzewając go do średnio-wysokiej temperatury.
  4. Wyjmij schab z marynaty i odsącz nadmiar. Grilluj schab na rozgrzanym grillu przez około 4-5 minut z każdej strony, aż będzie dobrze przypieczony i soczysty.
  5. Podawaj schab z ulubionymi dodatkami, na przykład z sałatką lub pieczonymi ziemniakami.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *