Ogórki w musztardzie

Czas przygotowania:

1 godz. 10 min

Czas gotowania:

...

Łączny czas:

1 godz. 10 min

Ilość porcji:

2-3

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

międzynarodowa, polska

Ogórki w musztardzie – składniki

  • 4 średnie ogórki
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • opcjonalnie: 1/2 cebuli
  • opcjonalnie: 1/2 pęczka koperku

Ogórki w musztardzie – przepis krok po kroku

  1. Ogórki umyj i pokrój w plastry.
  2. Jeśli używasz cebuli, pokrój ją w cienkie plasterki.
  3. W miseczce wymieszaj musztardę, ocet winny, cukier, sól i pieprz.
  4. Dodaj ogórki (i ewentualnie cebulę) do sosu i dokładnie wymieszaj.
  5. Jeśli używasz koperku, posiekaj go i dodaj do ogórków.
  6. Odstaw ogórki w musztardzie do lodówki na minimum 1 godzinę, aby smaki się przegryzły.
  7. Serwuj ogórki w musztardzie jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *