Omlet

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Omlet – składniki

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • Szczypta soli
  • Szczypta pieprzu
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 2 łyżki posiekanej papryki
  • 2 łyżki posiekanej szynki
  • 2 łyżki startego sera
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Olej lub masło do smażenia

Omlet – przepis krok po kroku

  1. W misce roztrzep jajka z mlekiem, solą i pieprzem.
  2. Na patelni rozgrzej olej lub masło.
  3. Dodaj cebulę i paprykę, smaż przez kilka minut aż zmiękną.
  4. Dodaj szynkę i smaż przez kolejne 2 minuty.
  5. Wlej jajka na patelnię i rozprowadź równomiernie.
  6. Posyp serem i natką pietruszki.
  7. Smaż omlet na średnim ogniu przez około 3-4 minuty, aż spód zetnie się i omlet będzie lekko rumiany.
  8. Złóż omlet na pół i podawaj od razu.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *