Panierka kfc

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Panierka kfc


Panierka kfc

Panierka kfc – składniki

  • 500g filetów z kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku
  • 1 łyżeczka cebuli w proszku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • olej do smażenia

Panierka kfc – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj składniki: filety z kurczaka, jajka, mąkę, sól, paprykę słodką, czosnek w proszku, cebulę w proszku, oregano, tymianek, pieprz oraz olej do smażenia.
  2. W misce wymieszaj mąkę, sól, paprykę słodką, czosnek w proszku, cebulę w proszku, oregano, tymianek i pieprz.
  3. Rozbij jajka do drugiej miski i roztrzep je widelcem.
  4. Obierz filety z kurczaka z błon i pokrój je na mniejsze kawałki.
  5. Namaczaj kawałki kurczaka najpierw w jajku, a następnie obtaczaj w przygotowanej panierce, dokładnie przykrywając każdy kawałek.
  6. Na patelni rozgrzej olej i smaż panierowane kawałki kurczaka na złoty kolor z obu stron.
  7. Po usmażeniu, odłóż panierkę kfc na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  8. Podawaj gorące, najlepiej z frytkami i sosem czosnkowym.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *