Przekąski na zimno
Czas przygotowania:
15 min
Czas gotowania:
...
Łączny czas:
15 min
Ilość porcji:
2-3
Stopień trudności:
łatwy
Typ kuchni:
polska
Przekąski na zimno – składniki
- Plastry chleba razowego
- Ser żółty, pokrojony w plasterki
- Szynka, pokrojona w cienkie plastry
- Pomidory, pokrojone w plasterki
- Ogórki kiszone, pokrojone w plasterki
- Rzodkiewki, pokrojone w plasterki
- Sos majonezowy lub jogurt naturalny
- Sól i pieprz do smaku
Przekąski na zimno – przepis krok po kroku
- Na każdy plaster chleba połóż plaster sera, szynki, pomidora, ogórka kiszonego i rzodkiewki.
- Skrop całość sosem majonezowym lub jogurtem naturalnym.
- Posól i popieprz do smaku.
- Przekąski na zimno są gotowe do podania!
Przekąski na zimno to idealne danie na letnie spotkania, pikniki lub jako przekąska na imprezach. Możesz dostosować składniki według swoich preferencji – dodaj inne warzywa, takie jak papryka czy ogórek świeży.