Przekąski z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Przekąski z ciasta francuskiego


Przekąski z ciasta francuskiego

Przekąski z ciasta francuskiego – składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100g sera żółtego, startego
  • 100g szynki, pokrojonej w kostkę
  • 1 jajko, roztrzepane
  • Przyprawy: sól, pieprz, oregano
  • Opcjonalnie: dodatkowe składniki, takie jak papryka, cebula, pomidory

Przekąski z ciasta francuskiego – przepis krok po kroku

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Rozwiń ciasto francuskie na desce do krojenia.
  3. Posyp ciasto startym serem żółtym i pokrojoną szynką.
  4. Posyp całość przyprawami: solą, pieprzem i oregano.
  5. Opcjonalnie, dodaj inne składniki, takie jak pokrojona papryka, cebula lub pomidory.
  6. Zwiń ciasto wzdłuż dłuższego boku, tworząc roladę.
  7. Przekrój roladę na kawałki o grubości około 2 cm.
  8. Ułóż kawałki ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  9. Pomoćą pędzelka, posmaruj każdy kawałek roztrzepanym jajkiem.
  10. Wstaw blaszkę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 15-20 minut, aż ciasto będzie złociste i chrupiące.
  11. Wyjmij przekąski z ciasta francuskiego z piekarnika i podawaj na ciepło.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *