Racuchy drożdżowe z serkiem homogenizowanym

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Racuchy drożdżowe z serkiem homogenizowanym – składniki

  • 250g mąki pszennej
  • 7g suchych drożdży (lub 20g świeżych drożdży)
  • 1 łyżka cukru
  • 1 szklanka ciepłego mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • szczypta soli
  • serki homogenizowane do podania
  • olej roślinny do smażenia

Racuchy drożdżowe z serkiem homogenizowanym – przepis krok po kroku

  1. W misce wymieszaj mąkę, drożdże, cukier i szczyptę soli.
  2. Dodaj ciepłe mleko i dokładnie wymieszaj, aż powstanie gładkie ciasto.
  3. Odstaw ciasto na około 30 minut, aby drożdże mogły wyrosnąć.
  4. W osobnej misce roztrzep jajka i dodaj do ciasta, razem z olejem roślinnym.
  5. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
  6. Na patelni rozgrzej olej roślinny.
  7. Łyżką nakładaj porcje ciasta na patelnię i smaż racuchy z obu stron na złoty kolor.
  8. Podawaj gorące racuchy z serkami homogenizowanymi.

Smacznego!

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *