Racuchy z dyni

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Racuchy z dyni – składniki

  • 1 szklanka puree z dyni
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • olej roślinny do smażenia

Racuchy z dyni – przepis krok po kroku

Aby przygotować pyszne Racuchy z dyni, postępuj zgodnie z poniższymi krokami:

  1. W dużej misce wymieszaj puree z dyni, jajko, mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon i sól. Możesz dodać więcej mąki, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie.
  2. Na dużą patelnię wlej olej roślinny i rozgrzej go na średnim ogniu.
  3. Łyżką nabieraj porcje ciasta i delikatnie rozprowadź je na rozgrzanej patelni. Upiecz racuchy z obu stron na złoty kolor.
  4. Gotowe racuchy z dyni wyjmij z patelni i odsącz na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
  5. Serwuj ciepłe racuchy z dyni posypane cukrem pudrem lub polane syropem klonowym. Możesz również podać je z bitą śmietaną lub ulubionym dżemem.

Smacznego!

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *