Roladki z szynki
Czas przygotowania:
10 min
Czas gotowania:
1 godz. 20 min
Łączny czas:
1 godz. 20 min
Ilość porcji:
Stopień trudności:
Typ kuchni:
Roladki z szynki – składniki
- 8 plasterków szynki
- 100g sera żółtego, startego
- 1 ogórek kiszony, pokrojony wzdłuż na paski
- 1 cebula, pokrojona w cienkie piórka
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- Sól i pieprz do smaku
Roladki z szynki – przepis krok po kroku
- Na każdy plaster szynki nałóż równą ilość sera żółtego, ogórka kiszonego i cebuli.
- Zwiń plaster szynki w rulonik i umocuj wykałaczką, aby się nie rozwinął.
- W miseczce wymieszaj musztardę, majonez, oregano, paprykę, sól i pieprz.
- Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i obsmaż roladki z każdej strony, aż będą rumiane.
- Przełóż roladki na talerz i polej je przygotowanym sosem.
- Podawaj od razu, najlepiej z sałatką i pieczywem.