Sałatka z burakiem, halloumi i pomarańczą

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

30 min

Łączny czas:

40 min

Ilość porcji:

8

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Sałatka z burakiem, halloumi i pomarańczą – składniki

  • 2 średnie buraki, ugotowane i pokrojone w kostkę
  • 200g halloumi, pokrojonego w plastry
  • 2 pomarańcze, pokrojone w plasterki
  • 1 cebula czerwona, pokrojona w cienkie piórka
  • 1 garść rukoli
  • 1 garść orzechów włoskich, posiekanych
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oliwa z oliwek do smażenia

Sałatka z burakiem, halloumi i pomarańczą – przepis krok po kroku

  1. Na patelni rozgrzej trochę oliwy z oliwek i smaż plastry halloumi z obu stron, aż staną się złociste. Odstaw na bok.
  2. W dużej misce połącz buraki, pomarańcze, cebulę czerwoną, rukolę i posiekane orzechy włoskie.
  3. Dodaj usmażone plastry halloumi i delikatnie wymieszaj składniki.
  4. Skrop sałatkę oliwą z oliwek i dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
  5. Sałatkę z burakiem, halloumi i pomarańczą podawaj od razu, aby zachować świeżość i chrupkość składników.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *