Tortilla z serem halloumi i warzywami

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

20 min

Ilość porcji:

4

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Tortilla z serem halloumi i warzywami – składniki

  • 4 tortille pszennego lub kukurydzianego
  • 200g sera halloumi, pokrojonego w plastry
  • 1 cebula, pokrojona w piórka
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
  • 1 żółta papryka, pokrojona w paski
  • 1 zielona papryka, pokrojona w paski
  • 1 marchewka, starta na tarce
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • Sól i pieprz do smaku

Tortilla z serem halloumi i warzywami – przepis krok po kroku

  1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
  2. Dodaj cebulę i smaż ją przez kilka minut, aż zmięknie.
  3. Dodaj papryki i marchewkę, smaż przez kolejne 5 minut.
  4. Przypraw warzywa papryką wędzoną, suszonym oregano, solą i pieprzem. Mieszaj wszystko razem.
  5. Na drugiej patelni rozgrzej trochę oliwy z oliwek.
  6. Dodaj plastry sera halloumi i smaż je z obu stron, aż staną się złociste i chrupiące.
  7. Na każdej tortilli rozłóż połowę warzyw i połowę sera halloumi.
  8. Zwiń tortille, formując roladki.
  9. Podgrzej tortille na suchej patelni przez kilka minut, aż się zrumienią.
  10. Podawaj gorące tortille z serem halloumi i warzywami.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *