Halloumi na liściach sałaty rzymskiej

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Halloumi na liściach sałaty rzymskiej – składniki

  • 200g halloumi
  • Liście sałaty rzymskiej
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cytryna
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Halloumi na liściach sałaty rzymskiej – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj halloumi, krojąc go na plastry o grubości około 1 cm.
  2. Na patelni rozgrzej trochę oliwy z oliwek i smaż plastry halloumi z obu stron, aż staną się złociste i chrupiące.
  3. W międzyczasie umyj i osusz liście sałaty rzymskiej.
  4. Pomidora, ogórka i cebulę pokrój w cienkie plasterki.
  5. Na dużym talerzu ułóż liście sałaty rzymskiej, a na nich ułóż plastry halloumi.
  6. Dodaj pokrojone pomidory, ogórki i cebulę na wierzch halloumi.
  7. Skrop całość sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
  8. Posól i popieprz do smaku.
  9. Podawaj od razu, aby halloumi był jeszcze ciepły.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *