Sałatka z figami

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Sałatka z figami


Sałatka z figami

Sałatka z figami – składniki

  • 2 świeże figi
  • 100g rukoli
  • 50g seru pleśniowego (np. gorgonzola)
  • 50g orzechów włoskich
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka z figami – przepis krok po kroku

  1. Umieść rukolę w misce i delikatnie wymieszaj z oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny.
  2. Figi pokrój na cienkie plasterki i dodaj do miski z rukolą.
  3. Orzechy włoskie posiekaj i posyp nimi sałatkę.
  4. Dodaj pokruszony ser pleśniowy.
  5. Całość delikatnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem do smaku.
  6. Podawaj od razu, aby zachować świeżość składników.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *