Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Sałatka z tuńczykiem


Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem – składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę
  • 1 ogórek, pokrojony w plasterki
  • 1 papryka, pokrojona w paski
  • 1 pomidor, pokrojony w kostkę
  • 1 jajko, ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka z tuńczykiem – przepis krok po kroku

  1. W dużej misce umieść tuńczyka wraz z sosem z puszki.
  2. Dodaj cebulę, ogórek, paprykę, pomidora i jajko.
  3. W osobnej miseczce wymieszaj majonez i musztardę, a następnie dodaj do składników w misce.
  4. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, tak aby sos równomiernie pokrył sałatkę.
  5. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  6. Przełóż sałatkę do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
  7. Sałatkę z tuńczykiem podawaj schłodzoną.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *