Tosty bezglutenowego

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Tosty bezglutenowego


Tosty bezglutenowego

Tosty bezglutenowego – składniki

  • 2 kromki chleba bezglutenowego (można użyć chleba z mąki ryżowej lub z mąki ziemniaczanej)
  • 2 plastry szynki bezglutenowej (można użyć szynki z indyka lub szynki z kurczaka)
  • 2 plastry sera bezglutenowego (można użyć sera koziego lub sera sojowego)
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka masła lub margaryny bezglutenowej
  • Sól i pieprz do smaku

Tosty bezglutenowego – przepis krok po kroku

  1. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
  2. Na jednej kromce chleba rozsmaruj masło lub margarynę bezglutenową.
  3. Na drugiej kromce chleba połóż plaster szynki bezglutenowej.
  4. Na plasterze szynki połóż plaster sera bezglutenowego.
  5. Na serze połóż plaster pomidora.
  6. Posól i popieprz do smaku.
  7. Złóż kromki razem, tak aby składniki były w środku.
  8. Umieść tosty na rozgrzanej patelni i smaż z obu stron, aż chleb będzie chrupiący, a ser roztopiony.
  9. Podawaj gorące tosty bezglutenowego.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *