Tortilla z kurczakiem
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Łączny czas:
Ilość porcji:
Stopień trudności:
Typ kuchni:
Tortilla z kurczakiem
Tortilla z kurczakiem – składniki
- 2 duże tortille pszennego
- 300g filetów z kurczaka, pokrojonych w paski
- 1 cebula, pokrojona w piórka
- 1 papryka, pokrojona w paski
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka kuminu
- 1 łyżeczka soli
- świeża kolendra, posiekana (opcjonalnie)
Tortilla z kurczakiem – przepis krok po kroku
- Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut aż będą miękkie.
- Dodaj pokrojone filety z kurczaka i smaż, aż będą złociste z każdej strony.
- Dodaj paprykę, paprykę słodką, kumin i sól. Mieszaj i smaż przez kolejne 5 minut, aż papryka będzie miękka.
- Podgrzej tortille na suchej patelni przez kilka sekund z każdej strony, aby stały się elastyczne.
- Na każdej tortilli rozłóż połowę nadzienia z kurczakiem.
- Zwiń tortille, zaczynając od krótszego boku, a następnie zroluj je wzdłuż dłuższego boku.
- Podawaj tortille z kurczakiem na ciepło, posypane świeżą kolendrą, jeśli lubisz.