Tortilla z tuńczykiem

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Tortilla z tuńczykiem


Tortilla z tuńczykiem

Tortilla z tuńczykiem – składniki

  • 4 tortille pszennego lub kukurydzianego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
  • 1 pomidor, pokrojony w kostkę
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera
  • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Tortilla z tuńczykiem – przepis krok po kroku

  1. W dużym rondlu rozgrzej oliwę z oliwek.
  2. Dodaj cebulę i smaż ją na średnim ogniu, aż zmięknie i zacznie się lekko rumienić.
  3. Dodaj paprykę i smaż przez kilka minut, aż zmięknie.
  4. Dodaj pomidory i tuńczyka wraz z sosem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  5. Mieszaj wszystkie składniki i gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut, aż sos zgęstnieje.
  6. Na każdej tortilli rozłóż równą ilość farszu z tuńczykiem.
  7. Posyp startym serem i posyp natką pietruszki.
  8. Zwiń tortille w ruloniki i podawaj od razu.

Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *