Gotowanie kukurydzy

Czas przygotowania:

50 min

Czas gotowania:

15 min

Łączny czas:

20 min

Ilość porcji:

2

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

międzynarodowa

Gotowanie kukurydzy – składniki

  • 2 kolby kukurydzy
  • Woda
  • Sól
  • Masło (opcjonalnie)
  • Pieprz (opcjonalnie)

Gotowanie kukurydzy – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj kolby kukurydzy, usuwając liście i włókna.
  2. W dużym garnku zagotuj wodę.
  3. Dodaj do garnka sól.
  4. Wrzuć kolby kukurydzy do wrzącej wody.
  5. Gotuj kukurydzę przez około 10-15 minut, aż ziarna staną się miękkie.
  6. Odcedź kukurydzę i odstaw na chwilę, aby przestygła.
  7. Jeśli chcesz, możesz posmarować kolby masłem i posypać pieprzem przed podaniem.
  8. Gotowanie kukurydzy jest teraz zakończone.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *