Jaglanka na mleku z truskawkami i brzoskwiniami

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Jaglanka na mleku z truskawkami i brzoskwiniami – składniki

  • 1 szklanka jaglanki
  • 2 szklanki mleka (można użyć również mleka roślinnego)
  • 1 łyżka miodu (opcjonalnie)
  • 1 szklanka truskawek
  • 2 brzoskwinie
  • garść orzechów (opcjonalnie)

Jaglanka na mleku z truskawkami i brzoskwiniami – przepis krok po kroku

  1. W rondelku zagotuj mleko.
  2. Dodaj jaglankę i gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż jaglanka będzie miękka i gęsta. Jeśli potrzebujesz, dodaj więcej mleka.
  3. Jeśli chcesz, możesz dodać łyżkę miodu do jaglanki, aby nadać jej słodki smak.
  4. W międzyczasie umyj truskawki i brzoskwinie, a następnie pokrój je na kawałki.
  5. Pod koniec gotowania jaglanki, dodaj truskawki i brzoskwinie do rondelka i wymieszaj delikatnie.
  6. Gotuj jeszcze przez kilka minut, aż owoce będą miękkie i lekko podgrzane.
  7. Serwuj jaglankę na mleku z truskawkami i brzoskwiniami na talerzu, posypując ją opcjonalnie orzechami.

Smacznego!

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *