Jajecznica z chorizo i papryką

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

20 min

Ilość porcji:

2

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Jajecznica z chorizo i papryką to połączenie, które łączy w sobie delikatność jajek, pikantność chorizo i słodycz papryki. Przekonajcie się sami, jak smakuje to wyjątkowe danie.

Jajecznica z chorizo i papryką – składniki

  • 4 jajka
  • 100 g kiełbasy chorizo
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Jeśli nie masz chorizo, możesz użyć innej pikantnej kiełbasy, takiej jak np. pepperoni. Zamiast czerwonej papryki, można użyć żółtej lub zielonej dla odmiany smaku i koloru.

Jajecznica z chorizo i papryką – przepis krok po kroku

  1. Kiełbasę chorizo kroimy w cienkie plasterki.
  2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w cienkie paski.
  3. Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie dodajemy chorizo i paprykę. Smażymy przez około 5 minut.
  4. W międzyczasie, w misce roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich sól i pieprz.
  5. Gdy chorizo i papryka są już podduszone, wlewamy jajka na patelnię i mieszamy aż do ścięcia.
  6. Kiedy jajecznica z chorizo i papryką jest już gotowa, ściągamy patelnię z ognia.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *