Jajecznica z papryczką jalapeno

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

20 min

Ilość porcji:

2

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Proponuję dziś przepis na jajecznica z papryczką jalapeno. To wyjątkowe połączenie klasycznej jajecznicy z odrobiną meksykańskiego temperamentu, które na pewno Was zaskoczy. Jeżeli jesteście fanami ostrych smaków, to na pewno pokochacie tę wersję popularnej jajecznicy.

Jajecznica z papryczką jalapeno – składniki

  • 4 jajka
  • 1 średnia papryczka jalapeno (można zastąpić inną ostrą papryczką)
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku
  • (opcjonalnie) kilka listków świeżej kolendry do podania

Jajecznica z papryczką jalapeno – przepis krok po kroku

  1. Zacznij od przygotowania papryczki jalapeno. Usuń gniazda nasienne, a następnie drobno pokrój papryczkę.
  2. Rozgrzej masło na patelni, a potem dodaj pokrojoną papryczkę. Smaż ją przez około minutę, pamiętając o regularnym mieszaniu.
  3. W międzyczasie rozbij jajka do miski, dodaj do nich szczyptę soli i pieprzu, a potem dokładnie je roztrzep.
  4. Wlej jajka na patelnię z papryczką jalapeno i smaż, cały czas mieszając, aż do momentu, gdy zaczną tężeć i będą gotowe do podania.
  5. Podawaj gorącą jajecznica z papryczką jalapeno z posiekaną świeżą kolendrą na wierzchu.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *