Kurczak z warzywami

Czas przygotowania:

15 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

25 min

Ilość porcji:

2-3

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

międzynarodowa, polska

Kurczak z warzywami – składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 papryka
  • 1 cukinia
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: przyprawy według uznania (np. papryka, kurkuma, oregano)

Kurczak z warzywami – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj wszystkie składniki.
  2. Filety z kurczaka oczyść i pokrój na kawałki.
  3. Cebulę, marchewki, paprykę i cukinię pokrój w kostkę.
  4. W dużym rondlu rozgrzej oliwę.
  5. Dodaj pokrojone warzywa i smaż przez kilka minut, aż staną się miękkie.
  6. Dodaj pokrojony kurczak i czosnek. Smaż, aż kurczak będzie dobrze przypieczony z każdej strony.
  7. Dodaj przyprawy według uznania, sól i pieprz. Mieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.
  8. Podgrzewaj jeszcze przez kilka minut, aż wszystkie smaki się przegryzą.
  9. Podawaj gorące danie na talerzach.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *