Naleśniki z pieczarkami

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Naleśniki z pieczarkami


Naleśniki z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami – składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 ¼ szklanki mleka
  • szczypta soli
  • 300g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • świeża natka pietruszki do dekoracji

Naleśniki z pieczarkami – przepis krok po kroku

  1. W misce wymieszaj mąkę, jajka, mleko i szczyptę soli, aż powstanie jednolite ciasto naleśnikowe.
  2. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i smaż cienkie naleśniki z przygotowanego ciasta. Powinny być lekko zrumienione z obu stron. Powtarzaj ten krok, aż zużyjesz całe ciasto.
  3. W międzyczasie, na drugiej patelni, podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek na łyżce oleju, aż staną się miękkie i lekko złociste.
  4. Dodaj pokrojone pieczarki do cebuli i czosnku. Smaż je na średnim ogniu przez około 5-7 minut, aż będą miękkie i lekko zrumienione.
  5. Przełóż smażone pieczarki na połowę każdego naleśnika, a następnie zwiń je w ruloniki.
  6. Podawaj na talerzu, posypując świeżą natką pietruszki.

Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *