Pieczony omlet ze szparagami i łososiem wędzonym

Czas przygotowania:

15 min

Czas gotowania:

30 min

Łączny czas:

45 min

Ilość porcji:

1-2

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

międzynarodowa, polska

Pieczony omlet ze szparagami i łososiem wędzonym – składniki

  • 4 jajka
  • 100g szparagów
  • 100g wędzonego łososia
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Pieczony omlet ze szparagami i łososiem wędzonym – przepis krok po kroku

  1. Wstępnie rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. W garnku gotuj szparagi przez około 5 minut, aż staną się miękkie. Następnie odcedź je i pokrój na mniejsze kawałki.
  3. W międzyczasie, na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę, aż stanie się miękka i lekko złocista.
  4. Do miski wbij jajka i ubij je widelcem. Dodaj do nich podsmażoną cebulę, pokrojone szparagi oraz wędzonego łososia.
  5. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem według własnego smaku.
  6. Przełóż mieszankę do naczynia żaroodpornego i wstaw do rozgrzanego piekarnika.
  7. Piecz omlet przez około 15-20 minut, aż nabierze złocistego koloru i jajka się zetną.
  8. Wyjmij z piekarnika i podawaj od razu, najlepiej jeszcze ciepły.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *