Polewa z białej czekolady

Czas przygotowania:

5 min

Czas gotowania:

15 min

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

międzynarodowa

Polewa z białej czekolady – składniki

  • 100g białej czekolady
  • 2 łyżki śmietanki kremówki
  • opcjonalnie: 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • opcjonalnie: posypka do dekoracji

Polewa z białej czekolady – przepis krok po kroku

  1. W rondelku na małym ogniu rozpuść białą czekoladę wraz ze śmietanką kremówką, mieszając ciągle, aż powstanie gładka masa.
  2. Jeśli chcesz dodać dodatkowy smak, możesz teraz dodać ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać.
  3. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji, zdejmij rondel z ognia i odstaw na chwilę, aby polewa lekko przestygła.
  4. Polewaj wybrane ciasto, babkę lub inne wypieki polewą z białej czekolady, równomiernie rozprowadzając ją na powierzchni.
  5. Jeśli chcesz, możesz również posypać polewę z białej czekolady ulubioną posypką, taką jak kolorowe posypki, orzechy lub wiórki kokosowe.
  6. Po udekorowaniu, pozostaw polewę z białej czekolady do stężenia. Możesz również umieścić w lodówce, aby przyspieszyć ten proces.
  7. Gotowe! Teraz możesz cieszyć się swoim wypiekiem z pyszną polewą z białej czekolady.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *