Proteinowe placuszki z serem, szynką i papryką

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

20 min

Ilość porcji:

4

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Proteinowe placuszki z serem, szynką i papryką – składniki

  • 2 jajka
  • 100g białego sera, np. twarogu
  • 100g szynki, pokrojonej w kostkę
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w drobną kostkę
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • olej roślinny do smażenia

Proteinowe placuszki z serem, szynką i papryką – przepis krok po kroku

  1. W misce roztrzep jajka.
  2. Dodaj ser, szynkę, paprykę, mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj składniki, aż powstanie jednolita masa.
  3. Na patelni rozgrzej olej roślinny.
  4. Łyżką nakładaj porcje masy na patelnię, formując placuszki. Smaż je z obu stron na złoty kolor.
  5. Gotowe placuszki podawaj na ciepło, np. z sałatką.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *