Serduszka drobiowe na smalcu

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Serduszka drobiowe na smalcu – składniki

  • 500g mielonego drobiowego mięsa (można użyć też indyka)
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki majeranku
  • 100g smalcu

Serduszka drobiowe na smalcu – przepis krok po kroku

  1. W misce wymieszaj mielone mięso, posiekaną cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, paprykę i majeranek.
  2. Formuj z masy mięsnej małe serduszka.
  3. Na patelni rozgrzej smalec.
  4. Smaż serduszka na średnim ogniu z obu stron, aż będą rumiane i dobrze przypieczone.
  5. Podawaj Serduszka drobiowe na smalcu na gorąco, jako danie główne lub przekąskę.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *