Śledź po kaszubsku

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Śledź po kaszubsku


Śledź po kaszubsku

Śledź po kaszubsku – składniki

  • 1 średni śledź
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 jabłka
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki octu jabłkowego
  • 4 łyżki cukru
  • 2 liście laurowe
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • sól i pieprz do smaku

Śledź po kaszubsku – przepis krok po kroku

1. Śledzia oczyść, opłucz i pokrój w plastry.

2. Cebule, marchewki i jabłka obierz i pokrój w cienkie paski.

3. W dużym garnku rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż ją na złoty kolor.

4. Dodaj marchewki i jabłka, smaż przez kilka minut, aż warzywa zmiękną.

5. Dodaj ocet jabłkowy, cukier, liście laurowe i ziele angielskie. Dopraw solą i pieprzem.

6. Dodaj plastry śledzia do garnka i delikatnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.

7. Przykryj garnek i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż śledź będzie miękki.

8. Podawaj Śledź po kaszubsku na ciepło, najlepiej z pieczywem i kiszoną kapustą.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *