Surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami – składniki

  • 1 mała główka kapusty pekińskiej
  • 1/2 szklanki rodzynków
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona papryka
  • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/4 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

Surówka z kapusty pekińskiej z rodzynkami – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj kapustę pekińską, usuń z niej zewnętrzne liście i pokrój ją na cienkie paski.
  2. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę.
  4. W misce wymieszaj kapustę pekińską, marchewkę, paprykę, rodzynki i natkę pietruszki.
  5. W osobnej misce przygotuj sos, wymieszaj jogurt naturalny, sok z cytryny, miód, musztardę, sól i pieprz.
  6. Do miski z warzywami dodaj sos i dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki były pokryte sosem.
  7. Surówkę z kapusty pekińskiej z rodzynkami podawaj od razu lub schłodzoną w lodówce przez kilka godzin.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *