Tortilla z szynką, awokado i pomidorem

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

20 min

Ilość porcji:

4

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Tortilla z szynką, awokado i pomidorem – składniki

  • 4 tortille pszenne
  • 200g szynki
  • 1 awokado
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek

Tortilla z szynką, awokado i pomidorem – przepis krok po kroku

  1. Na patelni rozgrzej trochę oliwy z oliwek.
  2. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut aż będą miękkie i lekko zrumienione.
  3. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i smaż przez kilka minut, aż się zrumieni.
  4. W międzyczasie obierz awokado, usuń pestkę i pokrój w plastry.
  5. Pomidory umyj, pokrój na plasterki.
  6. Na patelnię z szynką dodaj pokrojone awokado i pomidory. Smaż przez kilka minut, aż warzywa będą miękkie.
  7. Przypraw solą i pieprzem do smaku.
  8. Na osobnej patelni podgrzej tortille przez kilka sekund z każdej strony.
  9. Na każdej tortilli rozłóż porcję mieszanki z szynką, awokado i pomidorem.
  10. Zwiń tortille, tak aby zawartość była dobrze zamknięta.
  11. Tortille podawaj od razu, ciepłe i smaczne!
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *