Tortilla z szynką, awokado i pomidorem
Czas przygotowania:
10 min
Czas gotowania:
10 min
Łączny czas:
20 min
Ilość porcji:
4
Stopień trudności:
łatwe
Typ kuchni:
międzynarodowa
Tortilla z szynką, awokado i pomidorem – składniki
- 4 tortille pszenne
- 200g szynki
- 1 awokado
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
Tortilla z szynką, awokado i pomidorem – przepis krok po kroku
- Na patelni rozgrzej trochę oliwy z oliwek.
- Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut aż będą miękkie i lekko zrumienione.
- Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i smaż przez kilka minut, aż się zrumieni.
- W międzyczasie obierz awokado, usuń pestkę i pokrój w plastry.
- Pomidory umyj, pokrój na plasterki.
- Na patelnię z szynką dodaj pokrojone awokado i pomidory. Smaż przez kilka minut, aż warzywa będą miękkie.
- Przypraw solą i pieprzem do smaku.
- Na osobnej patelni podgrzej tortille przez kilka sekund z każdej strony.
- Na każdej tortilli rozłóż porcję mieszanki z szynką, awokado i pomidorem.
- Zwiń tortille, tak aby zawartość była dobrze zamknięta.
- Tortille podawaj od razu, ciepłe i smaczne!