Tosty francuskie z piekarnika

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

15 min

Łączny czas:

25 min

Ilość porcji:

4

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Tosty francuskie z piekarnika – składniki

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 jajka
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plasterki sera żółtego
  • Masło do smarowania
  • Sól i pieprz do smaku

Tosty francuskie z piekarnika – przepis krok po kroku

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
  2. Na każdej kromce chleba tostowego rozsmaruj masło po jednej stronie.
  3. Na drugiej stronie chleba ułóż plasterki szynki i sera żółtego.
  4. W środku każdego tosta zrób niewielkie wgłębienie i delikatnie wbij jajko.
  5. Posól i popieprz tosty według własnego smaku.
  6. Przenieś tosty na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  7. Włóż blaszkę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 10-15 minut, aż białko jajka będzie ścięte, a żółtko wciąż lekko płynne.
  8. Wyjmij tosty z piekarnika i podawaj od razu.

Smacznego!

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *